IPL ontharen

MedCos IPL SHR ontharen
Nooit meer scheren, epileren, harsen of waxen, geen stoppels meer en geen ingegroeide haartjes bij de oksels, bikinilijn of rug: dát is wat de MedCos IPL (Intense Pulsed Light) & IPL SHR (Super Hair Removal) methode voor jou kan betekenen. Met de MedCos IPL en de MedCos IPL SHR kun je jezelf verzekeren van een behandeling van hoogwaardige kwaliteit.

De behandeling
De Medcos IPL & IPL SHR is een ontharingsmethode die werkt door middel van een puls van licht. De puls wekt warmte op in de haarzakjes en vernietigt deze, waardoor er nooit meer een haartje terug kan groeien. Definitief ontharen is op elk lichaamsdeel eenvoudig en vrijwel pijnloos mogelijk met de MedCos IPL & IPL SHR -methode. Het is bovendien snel, zo is de gemiddelde behandeltijd voor het definitief ontharen van oksels of bikinilijn slechts vijf minuten.

Donker haar bevat pigment (melanine) dat de eigenschap heeft om licht te absorberen en deze om te zetten in warmte. Het pigment geleidt deze warmte naar de haarwortel en het haarwortelzakje waar deze vernietigd wordt en er geen nieuw haar meer uit kan/zal groeien. Aangezien de MedCos IPL behandeling berust op absorptie van licht door het haarpigment, worden de beste resultaten bij donker haar gezien. Een lichte huid met donker haar heeft een duidelijker verschil tussen haar- en huidskleur, waardoor de behandeling wordt vergemakkelijkt. Het MedCos IPL & IPL SHR systeem heeft voorgeprogrammeerde instellingen voor verschillende haar- en huidskleuren.

De unieke en onderscheidende eigenschappen van de MedCos IPL SHR HighEnergy New:

 • Snel, veilig en uiterst efficiënt
 • Internationaal bewezen kwaliteit
 • Gecertificeerde partners
 • Bewezen kwaliteit
 • Behandelindicaties: definitief ontharen, huidverjonging, acne, couperose, spider naevi en pigmentatie.

Kan iedereen met de MedCos IPL behandeld worden?

Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam worden behandeld. Ideaal is het als de huid licht van kleur is en de haren donker. Blonde, rode en grijze haren bevatten nauwelijks pigment en zijn derhalve vaak niet te behandelen. Mensen met een donker getinte huid (huidtype VI) of mensen met een zongebruinde huid kunnen niet behandeld worden wegens het te hoge pigment gehalte in de huid.

Hoeveel behandelingen zijn noodzakelijk?

Bij een MedCos IPL SHR behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase verkeren. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde rustfase. Pas als deze haren in de groeifase komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling. Gemiddeld zijn 8 behandelingen nodig voor een bevredigend eindresultaat, een haarreductie van 80% tot 90%. Wij adviseren elk jaar 1 à 2 onderhoudsbehandelingen om het resultaat optimaal te houden, omdat er altijd enkele haartjes na een lange rustperiode weer in de groeifase zullen komen.

Is de behandeling pijnlijk?

Als de lichtflits op de huid afgegeven wordt kan men een prikkeling/ tikje voelen, vergelijkbaar met een elastiekje dat tegen de huid slaat, maar is voor iedereen goed te doen.

Hoe belangrijk is de periode tussen de behandelingen?

Je dient altijd de aangegeven behandelperiodiek aan te houden. Zeker in de basis is het van groot belang dat hier niet van afgeweken wordt. Wanneer je de basis niet goed legt bestaat de kans dat er meer behandelingen noodzakelijk zijn dan gemiddeld in verband met de haargroeicyclus. De IPL behandelingen die met de MedCos IPL SHR bij de MedCos Partners worden uitgevoerd, worden alleen uitgevoerd door medewerkers die de MedCos IPL SHR training volledig en met goed gevolg hebben afgerond.
Gezicht
BehandelingPrijs
Bovenlip€ 29,-
Kin€ 39,-
Bovenlip en kin€ 60,-
Wenkbrauwen tussenstuk€ 29,-
Wangen en jukbeen€ 65,-
Bakkebaarden€ 35,-
Hals€ 55,-
Hele gezicht€ 120,-
Lichaam
BehandelingPrijs
Oksels€ 38,-
Bikinilijn€ 59,-
Oksels en bikinilijn€ 85,-
Stinglijn€ 80,-
Oksels bikinilijn onderbeen€ 180,-
Onderbeen€ 100,-
Hele been€ 200,-
Billen€ 55,-
Bilnaad€ 75,-
Buik€ 35,-
Borst€ 35,-
Buik en borst€ 60,-
Schouders€ 60,-
Rug€ 120,-
Nek, schouders, bovenarm en rug€ 195,-
Onderarm€ 75,-
Bovenarm€ 75,-
Armen volledig€ 130,-
Couperose/ acne/ spider naevi
BehandelingPrijs
Neus€ 55,-
Wangen€ 50,-
Neus en Wangen€ 70,-
Hele gezicht€ 95,-

Deze prijzen zijn per behandeling. We bieden ook pakketten aan. Zo krijg je bijvoorbeeld zes behandelingen voor de prijs van vijf. Andere combinaties zijn, in overleg, ook mogelijk. Voor het ontharen zijn gemiddeld zes tot acht behandelingen nodig.

Wij staan graag voor je klaar

Maak een afspraak

Openingstijden

Wij zijn geopend op onderstaande tijden.

 • maandag : 9:00 — 18:00
 • dinsdag : 9:00 — 21:00
 • woensdag : 9:00 — 18:00
 • donderdag : 9:00 — 18:00
 • vrijdag : 9:00 — 18:00
 • zaterdag : Gesloten
 • zondag : Gesloten